El grup Xarxa Amposta, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, ha organitzat un any més, la campanya “L’Escola va de bolo” per apropar les arts escèniques a tots els escolars del municipi i de pobles propers.
Des del 25 de març fins al 27, cada dia, matí i tarda, l’Auditori de la Fila d’Amposta es va omplir d’alumnes de I3 fins a 4rt d’ESO vinguts d’escoles d’Alcanar, Freginals, Camarles, la Galera i Amposta, per gaudir de diferents tipus d’espectacles. “Mentida podrida” de Cal Teatre proposà amb diferents titelles una reflexió sobre la mentida i la veritat a partir de la història d’un xiquet que rebutjava la realitat.
“El petit univers” del pallasso Marcel Gros que amb humor i imaginació presentà un univers molt especial i divertit; i també l’obra “L’Arc de Sant Martí i la lluna”, de la companyia La mà de l’artista, que amb una faula interpretada per titelles i música en directe es destacà la importància de valorar la pròpia identitat.
També el 14 de març es va programar per a l’alumnat d’ESO d’Amposta i del Centre de l’Àngel, l’obra teatral “L’assassinat del professor de matemàtiques” que presentà Tutatis produccions. En acabar els assistents van poder debatre amb els intèrprets sobre el contingut de l’obra.
La vicepresidenta de la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, i membre del grup local Xarxa Amposta, Anna Palacios va agrair la col·laboració i coordinació amb el professorat. “Fa cinc anys programant el teatre per a les escoles, i estem molt contents de l’acollida que té, cada curs sumem més escoles”.
La regidora de Cultura i Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Amposta, Inés Martí, també es va mostrar molt satisfeta perquè “el principal objectiu en donar suport a aquesta activitat com Ajuntament era que tot l’alumnat del poble pogués gaudir d’una obra de teatre en català, com a mínim, una vegada a l’any, i això s’ha aconseguit. Aquesta activitat amb les escoles fomenta el teatre, la cultura i la cohesió social, i permet que xiquets i xiquetes que no van mai a veure teatre puguin assistir-hi, descobrir-lo i xalar”.